Voeding

"BONES END RAW FOOD"

Wij voeren onze honden zoveel mogelijk volgens de BARF ( bones and raw food) methode/wijze van dierenarts Dr Billinghurst. Deze methode bestaat uit het geven van een maaltijd die overeen komt met een heel prooidier zoals een wolf die in het wild vangt. Dr Billinghurts heeft deze voedingsmethode bedacht en ondervond dat wanneer je je hond op deze wijze voedt hij langer en gezonder leefde.

HOOKSTAFF METHODE

Zelf vond ik het een heel karwei om dagelijks op deze wijze een maaltijd voor mijn honden klaar te maken. Daarom bedacht ik een andere voedingsmethode die zoveel mogelijk op de BARF methode leek maar dan een stuk makkelijker te bereiden is. Deze methode bestaat uit 55% spiervlees, 15% organen, 15% botten en 15% groenten. Dit komt ongeveer overeen met een heel prooidier. Het vlees, de botten en de organen worden grof vermalen en vermengd met de groenten die uiterst fijn vermalen zijn. Hier aan worden ook nog een diversiteit van gedroogde kruiden aan toegevoegd omdat de wolf vaak ook een gedeelte van de maaginhoud van de prooidier opeet. Vervolgens worden deze verpakt in verschillende gewichten zodat deze kan worden afgestemd op de hoeveelheid die de hond nodig heeft.

Hierbij maakte ik ook verschillende varianten zoals Rund, Kip, Lam en Geit. Dit om de hond variatie te geven omdat de wolf in de natuur ook niet elke dag het zelfde prooidier vangt. Deze voedingsmethode is ook verkrijgbaar in verschillende dieren speciaalzaken onder de naam Haaks Barf.

Deze voeding is gemalen waardoor de hond niet te veel hoeft te kauwen en bestaat er de kans dat hij tandsteen e.d ontwikkeld. Daarom geven wij al onze honden daarnaast regelmatig een vleesbot. Zo behouden ze gezond tandvlees, schone tanden en is dit tevens een inspannende bezigheid voor de hond. Buiten dit, verwennen wij onze honden ook wel eens met een gekookt eitje, geitenmelk, zalm of sardientjes uit blik

haaksbarf logo.